2023-11-07 Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου

Τμήματα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, επισκέφτηκαν στις 07/11/2023 το ΚΕΠΕΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛYΜΠΟΥ, στον Παλαιό Παντελεήμονα (Δήμος Δίου – Ολύμπου).
Η υπεύθυνη του ΚΕΠΕΑ κ. Στάθη Μαρία, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν ένα μικρό απόσπασμα από το πρόγραμμα που θα συμμετείχαν, με την ονομασία “Τα μονοπάτια του Ολύμπου”.

2018-05-13 Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης πραγματοποίησαν ,στις 13 και 14 Μαΐου, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα.

Η πρώτη στάση ήταν στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, 12 χιλιόμετρα πριν τα Ιωάννινα, στην περιοχή Μπιζάνι. Τα κέρινα ομοιώματα που βρίσκονται εκεί αναπαριστούν κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία. Το ίδιο το Μουσείο, άλλωστε, είναι από μόνο του ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα φτιαγμένο από τον ίδιο τον Παύλο Βρέλλη.

2018-02-08 Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ελληνικά Πετρέλαια

Μαθητές από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης της ειδικότητας Οικονομίας και Διοίκησης, αλλά και άλλων τμημάτων που έδειξαν ενδιαφέρον, επισκεφθηκαν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής επισκέψεως, τις εγκαταστάσεις του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. 

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ιδρύθηκαν το 1998 και αποτελούν έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

2018-03-21 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Tesla

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Tesla, που φιλοξενείται για μικρό χρονικό διάστημα στις εγκαταστάσεις του του κέντρου Noesis στην Θεσσαλονίκη.

Ο Nikola Tesla υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς επιστήμονες και εφευρέτες του 20ου αιώνα.

Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία, ως ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον. Διάβαζε ασταμάτητα, μιλούσε περισσότερες από επτά γλώσσες αλλά, σύμφωνα με πανεπιστημιακές πηγές, δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του ηλεκτρολόγου μηχανολόγου.

2018-02-06 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες, συντονισμένη από το δίκτυο INSAFE / INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.