2018-02-06 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες, συντονισμένη από το δίκτυο INSAFE / INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας αυτής πραγματοποιηθηκε εκδήλωση στο σχολείο μας που περιελάμβανε και ομιλίες μαθητών του τομέα Πληροφορικής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που προκύπτουν κατά την χρήση του διαδικτύου όπως η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, τι αποτελεί ηλεκτρονικό έγκλημα και πώς να προστατευθούν, το cyberbulling, τους κινδύνους που διατρέχουν κατά τη διαδικασία online αγορών κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 (SID 2018) μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org, όπου συμπεριλαμβάνονται και σύνδεσμοι για τις δράσεις που διεξάγονται σε κάθε χώρα.

Η Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο είναι η www.safeline.gr