2018-05-13 Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης πραγματοποίησαν ,στις 13 και 14 Μαΐου, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα.

Η πρώτη στάση ήταν στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, 12 χιλιόμετρα πριν τα Ιωάννινα, στην περιοχή Μπιζάνι. Τα κέρινα ομοιώματα που βρίσκονται εκεί αναπαριστούν κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία. Το ίδιο το Μουσείο, άλλωστε, είναι από μόνο του ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα φτιαγμένο από τον ίδιο τον Παύλο Βρέλλη.

Επόμενη στάση το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας όπου διατηρείται ως μουσείο ένα από τα σπίτια του Αλή Πασά, αυτό στο οποίο σκοτώθηκε.

2018Ioannina02

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το τεράστιο Κάστρο των Ιωαννίνων, που χρονολογείται από το 528 μ.Χ., έργο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Μέσα στο Κάστρο βρίσκονται το τζαμί του Ασλάν Πασά, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το Ιτς Καλέ νοτιοανατολικά, όπου βρίσκονταν τα ανάκτορα του Αλή Πασά, καθώς και η παλιά πόλη των Ιωαννίνων.

2018Ioannina03

Στην συνέχεια, με τη συνοδεία ξεναγού, περιηγηθήκαμε στο Σπήλαιο του Περάματος, ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια του κόσμου, που δημιουργήθηκε πριν 1.500.000 χρόνια, και είναι γνωστό για την τεράστια ποικιλία σε σταλαχτίτες και σταλαγμίτες που διαθέτει .
Τέλος, πριν την επιστροφή μας στην Κατερίνη, κάναμε στάση για φαγητό στο γραφικό Μέτσοβο.

2018Ioannina04