Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Η Επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Δυστυχώς στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, υπάρχει βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση, ότι η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί την έσχατη λύση, σε περίπτωση αποτυχίας στα μαθήματα γενικής και θεωρητικής κατάρτισης.

Στην πραγματικότητα όμως, η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί την ραχοκοκαλιά της κοινωνικής και οικονομικής δομής του κράτους. Η έλλειψη επαρκούς τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης, είναι αρκετή για να καταδικάσει μια χώρα σε μόνιμη ύφεση.

Για την διεύθυνση και τον σύλλογο καθηγητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, η ανάδειξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην θέση που της αξίζει, αποτελεί το «στοίχημα» που καθημερινά αγωνίζονται να κερδίσουν.

Δείτε τα Εργαστήρια μας ανα Ειδικότητα →
Tech
diploma

Προοπτικές και Επαγγελματική Καριέρα

Στο εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε Απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο με το Απολυτήριο των Γενικών Λυκείων, παράλληλα με την Επαγγελματική Κατάρτιση και το Πτυχίο για την Ειδικότητα που προτιμάτε.

Η φοίτηση πραγματοποιείται τις απογευματινές ώρες, για να παρακολουθούν χωρίς πρόβλημα τα μαθήματα, οι εργαζόμενοι κατά τις πρωινές ώρες.   

Στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από 18 Ειδικότητες, σε 7 διαφορετικούς Επαγγελματικούς τομείς, αυτήν που σας ταιριάζει.

Οι μαθητές μας που διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου, παρακολουθούν μόνον τα μαθήματα της Ειδικότητας που τους ενδιαφέρει.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής σε Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι., μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δείτε τους Tομείς και τις Eιδικότητες που μπορείτε να ακολουθήσετε →