2016-04-13 Εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ και την λίμνη Κερκίνη

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης και συγκεκριμένα των τμημάτων Γεωπονίας, Οικονομίας, Πληροφορικής, Ψυκτικών και Οχημάτων πραγματοποίησαν στις 13 Απριλίου, εκπαιδευτική εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ και τη λίμνη Κερκίνη.

Το οχυρό Ρούπελ βρίσκεται σε μια φανταστική τοποθεσία πραγματικά στρατηγικής σημασίας ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ονόματι “Γραμμή Μεταξά”, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα.

Εκεί έγινε μια πολύ καλή ενημέρωση από στρατιώτη της υπεύθυνης για το οχυρό μονάδας και ακολούθησε επίσκεψη σε προσβάσιμη στοά των οχυρών, το παρατηρητήριο και το Ηρώο των πεσόντων.

Μετά το φαγητό στο γραφικό χωριό Άνω Πορόια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό ενυδρείο Βυρώνειας. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ενυδρείο του γλυκού νερού , όπου φιλοξενούνται ψάρια από την ιχθυοπανίδα της λίμνης Κερκίνης, αλλά και σπάνια αμφίβια και ερπετά από όλο τον κόσμο.

Τέλος το χωριό Λιθότοπος δίπλα στο φράγμα, αποδείχθηκε το καταλληλότερο μέρος, για να απολαύσουμε τη λίμνη και το οικοσύστημά της από κοντά.

Φωτογραφίες από το οδοιπορικό μας